Sinus Lift

ÇFARË ËSHTË DHE PËR ÇFARË SHËRBEN?

Sinus Lift

Sinus Lift, i njohur gjithashtu si ngritësi i madh i sinusit maksilar përfshin futjen e kockës me origjinë shtazore plotësisht 100 bio kompatibile në vetë sinusin në mungesë të kockës natyrale lejon që mund të vendosen implantet në zonat molare dhe premolare

KUR ËSHTË E NEVOJSHME T’I NËNSHTROHESH NJË OPERACIONI TË NGRITJES SË SINUSIT?

Në shumicën e rasteve, kocka në zonat e arkadës së sipërme është e pamjaftueshme për të futur implantet, për shkak të pranisë së sinusit maksilar.

Kur trashësia e kockave është më e vogël se 5 6 mm, është e nevojshme të kryhet Sinus Lift për të mundësuar futjen e implanteve me një gjatësi minimale prej 10 11 mm.

PROÇEDURA KIRURGJIKALE E SINUS LIFT?

Proçedura vazhdon me një prerje të mukozës, më pas indi është i palidhur, krijohet një dritare komunikimi në sinusin maksilar dhe membrana e sinusit maksilar është e papërzier. Hapësira e krijuar është e mbushur me materiale të rigjenerimit të kockave, osso biocompatibile.

Në këtë pikë , në kockën që duhet të rigjenerohet , dentistët tanë vendosin Membranën biocompatibile e cila vepron si një barrierë mbrojtëse dhe parandalon që indet e buta me rritje të shpejtë të zënë vendin , i cili përkundrazi do të zihet gradualisht nga kocka në rritje graduale

Pastaj do të aplikohen qepje të cilat do të hiqen pas vetëm 15 ditësh . Pas rreth 6 muajsh mund të vendosen implantet . Në disa raste implantet mund të vendosen në të njëjtën kohë me operacionin , por kjo varet nga sasia e mbetur e kockave : nëse është më shumë se 3 4 mm është e mundur të vendosni implantet menjëherë , përndryshe ato do të vendosen më vonë

Nëse është e nevojshme për të nxjerrë dhëmbët e kompromentuar në vendet ku kërkohet Sinus Lift, do të jetë e detyrueshme të prisni që shërimi i plotë i vendit të heqjes të bëhet brenda rreth 3 muajve

Në rastet kur membrana e sinusit është e çarë gjatë një operacioni Sinus Lift gjatë zhvendosjes, mund të jetë e nevojshme të shtyhet operacioni për 3 muaj të tjerë

Çarja mund të ndodhë nëse membrana e sinusit maxilar ishte shumë e hollë ose nëse ajo kishte kaluar procese inflamatore

 
ÇFARË TË PRISNI PAS NJË INTERVENTI PËR NGRITJE SINUSI?
 
 

EMATOMA : ënjtja e fytyrës në anën e ndërhyrjes është pothuajse gjithmonë e pranishme me formimin e një hematome nën sy.

DHIMBJA : mund të jetë e pranishme por nëse protokolli i dorëzuar pacientit ndiqet në mënyrë rigoroze dhimbja mund të kontrollohet me analgjezikë normalë

GJAKËDERDHJA NGA HUNDA : në disa raste në të njëjtën ditë të operacionit ose në ditët në vijim gjakderdhja e hundës mund të jetë e pranishme në këto raste ju rekomandojmë të kontaktoni klinikën për ta konstatuar këtë

 

CFARË DUHET BËRË PARA INTERVENTIT?

Është e nevojshme të merrni antibiotikun dhe të ndiqni protokollin e dhënë në mënyrë rigoroze. Stafi ynë mjekësor në këtë drejtim do të sigurojë të gjitha informacionet është e nevojshme të jeni esëll të paktën 4 orë dhe të shoqëroheni nga një familjar pas interventit

 

CFARË DUHET BËRË NË DITËT PASUESE?

Ruani higjenën e shkëlqyeshme të gojës me shpërlarës nga dita e dytë pas operacionit për të parandaluar gjakderdhjen
-Mbajeni plagën të pastër me një pambuk të njomur në gargarë 
-Nëse plaga mbahet e pastër shanset për një shërim të shpejtë janë më të mëdha
-Lani hundën me solucion fiziologjike spërkatni në hundë 2 3 herë në ditë për 15 ditë
-Aplikoni pako akulli në pjesën e prekur
-Në rast nevoje merrni një medikament kundër dhimbjes (jo me stomak bosh dhe me recetë mjekësore)
-Flini me kokën tuaj të ngritur për të zvogëluar gjakderdhjen dhe ënjtjen
-Dieta ideale është e përbërë nga ushqime të buta dhe shumë të lëngshme për të shmangur dehidratimin ose temperature
-Pushimi i duhur promovon shërimin e shpejtë 
-Në rast temperature ose sëmundjesh të përgjithshme kontaktoni menjëherë Klinikën për të folur me dentistin
 

ÇFARË DUHET BËRË NË RAST HEMORAGJIE?
Qëndroni të qetë dhe qëndroni ulur , mos qëndroni të shtrirë . Kontaktoni Klinikat tona dentare në numrin +355675013058 ose , nëse është e nevojshme , ndihmën e parë


ÇFARË MOS TË BËNI PAS INTERVENTIT?
 
Mos Konsumoni Ushqime Dhe Pije Të FtohtaMos konsumoni ushqime dhe pije të ftohta
 
Mos E Irritoni Zonën Me Ushqime Të FortaMos e irritoni zonën me ushqime të forta
 
Mos Pini Duhan Për 2-3 Ditët Në VijimMos pini duhan për 2-3 ditët në vijim
 
Mos Përdorni Camcakëz Deri Në 15 Dite Pas InterventitMos përdorni camcakëz deri në 15 dite pas interventit
 
Mos Merrni Medikamente Me Përmbajtje Acid I Acetilsalicilik , Si AspirinaMos merrni medikamente me përmbajtje acid i acetilsalicilik , si Aspirina
 
Mos Kryeni Aktivitet Të Rënda Fizike Ose Sporte Te Vështira Deri 2 - 3 Ditë Pas Interventit Mos kryeni aktivitet të rënda fizike ose sporte te vështira deri 2 – 3 ditë pas interventit